Atlete Allyson Felix, een voorname concurrente van Dafne Schippers op de 200 meter, heeft haar rentree op de baan moeten uitstellen. 

De olympisch kampioene op de dubbele sprintafstand zou zaterdag haar buitenseizoen openen bij een wedstrijd in Oregon, maar ze zegde af.

Felix herstelt van een enkelblessure die haar eerder deed wegblijven bij een wedstrijd in Doha. Daar zou ze Schippers hebben getroffen op de 100 meter.

De 30-jarige Amerikaanse wil op de Spelen in Rio op de 200 en 400 meter uitkomen. De blessure brengt die ongewone combinatie niet in gevaar, liet haar coach Bob Kersee weten.

''Integendeel. Het gaat goed. We maken ons geen zorgen dat ze op tijd klaar is voor de olympische trials begin juli'', aldus Kersee tegen persbureau Reuters.

Persoonlijk record

Felix liep de blessure in april op tijdens een krachttraining. Ze is inmiddels weer volledig in training nadat ze twee weken niet op de atletiekbaan stond.

Het persoonlijk record van Felix op de 200 meter is 21,69 en het stamt uit 2012. De zeven jaar jongere Schippers kwam bij haar gouden WK-race vorig jaar in Peking tot een persoonlijk record van 21,63.

Felix was in Peking geen tegenstander van Schippers op de 200 meter, omdat ze die afstand destijds niet kon combineren met de 400 meter.