De Fransman Raphaël Varane ontbreekt niet alleen in de Champions League-finale bij zijn club Real Madrid, maar moet ook aan het EK in eigen land aan zich voorbij laten gaan.

De Franse voetbalbond heeft dinsdagavond na nieuw onderzoek in het ziekenhuis bevestigd dat de centrale verdediger niet inzetbaar is vanwege een hamstringblessure.

Varane is normaal gesproken een vaste waarde bij 'Les Bleus' van bondscoach Didier Deschamps, die Adil Rami van Sevilla als vervanger heeft toegevoegd aan zijn selectie.

Rami won afgelopen week met Sevilla in Basel de finale van de Europa League tegen Liverpool (3-1). De 30-jarige verdediger behoorde in 2012 tot de Franse selectie voor het EK in Polen en Oekraïne, twee jaar later ontbrak hij op het WK in Brazilië.

Zaterdag speelt Real in Milaan de eindstrijd van de Champions League. De finale is een herhaling van die van 2014, toen de 'Koninklijke' het ook opnam tegen stadgenoot Atletico.

Video: De weg van Real Madrid naar de finale

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.