Steven Berghuis is dinsdag aangesloten bij de training van Oranje in het Portugese Lagos. De 24-jarige buitenspeler werd door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Jürgen Locadia.

Berghuis kwam afgelopen seizoen nauwelijks in actie voor Watford, maar Blind vindt zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk te verantwoorden.

''Steven is snel en heeft dreiging. Hij is voor mij een interessante speler. En wees eerlijk, de spoeling is nu even dun op zijn positie", aldus de bondscoach. 

Oranje traint dinsdag met 23 man in Lagos. Wesley Sneijder ontbreekt omdat hij donderdag nog met Galatasaray de Turkse bekerfinale tegen Fenerbahçe speelt.

De 121-voudig international mist vrijdag de oefeninterland tegen Ierland en sluit dan aan voor de duels met Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

New York

Berghuis was al op vakantie in New York toen de vleugelspeler hoorde dat hij zich bij het keurkorps van Blind mocht melden. 

"Ik heb meteen de eerste vlucht terug gepakt", aldus Berghuis dinsdag na de training van Oranje in het Portugese Faro. "Vakantie is leuk, maar het Nederlands elftal is super".

"Ik had er nooit op gerekend. Ik speelde dit seizoen nauwelijks en werd dus nooit meer opgeroepen. Ik reken nergens op de komende weken. Maar blijkbaar hebben ze toch vertrouwen in me. En dat na zo'n jaar."

Blind

Daley Blind moest de training dinsdag eerder beëindigen. De verdediger van Manchester United heeft last van kleine pijntjes, maar is waarschijnlijk gewoon inzetbaar voor de oefenduels met Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Blind heeft een zwaar seizoen achter de rug met maar liefst 57 duels voor United en een serie interlands. Hij won afgelopen zaterdag nog met United de finale van de FA Cup na verlenging tegen Crystal Palace.

Ook Luuk de Jong maakte de tweede training van Oranje in Portugal niet helemaal af. Virgil van Dijk schoot een bal hard in het gezicht van de spits van PSV. De Jong liep een bloedneus op.