Kiki Bertens was vlak na haar sensationele stunt tegen Angelique Kerber in de eerste ronde van Roland Garros blij dat haar agressieve speelstijl effect sorteerde.

"Ik speelde een hele goede eerste set, maar Kerber veranderde in een eerder duel ook al eens haar spel. Dat deed ze dit keer ook, maar in de derde set had ik het weer onder controle", zei de 24-jarige speelster uit Wateringen direct na afloop.

Kerber schreef eerder dit jaar de Australian Open op haar naam en is de huidige nummer drie van de wereld. Bertens, die afgelopen week het WTA-toernooi van Neurenberg won, zegevierde in drie sets: 6-2, 3-6 en 6-3.

In die derde set nam Bertens snel een 3-0 voorsprong. Kerber liet zich behandelen aan de schouder en kreeg nog twee breakpoints op 4-1 en een derde kans op 5-3. Bertens overleefde die hachelijke momenten en sloeg op haar derde matchpoint toe.

Nerveus

"Ik was heel nerveus in die laatste game, zeker toen het niet lukte op de eerste twee matchpoints. Maar na die hele goede week in Neurenberg is het mooi om ook hier met een zege te beginnen."

Bertens neemt het in de volgende ronde op tegen Camila Giorgi of Alizé Lim. In 2014 haalde de Nederlandse al eens de achtste finales in Parijs.