Viktor Fischer vertrekt per direct bij Ajax. De 21-jarige vleugelspeler tekent zo goed als zeker een contract bij Middlesbrough. 

Ajax en Middlesbrough hebben al overeenstemming bereikt over een transfersom van vijf miljoen euro exclusief bonussen, zo meldt De Telegraaf dinsdag. 

Fischer, die nog tot medio 2017 onder contract staat bij Ajax, moet zelf nog tot een persoonlijk akkoord komen met Middlesbrough.

De ploeg van Aitor Karanka promoveerde dit seizoen naar de Premier League door als tweede te eindigen in het Championship. De laatste keer dat Middlesbrough uitkwam in de Premier League was in 2007. 

Fischer gaf maandag al aan dat zowel Ajax als hijzelf open staat voor een vertrek uit Amsterdam. De Deen kon dit seizoen niet rekenen op een vaste basisplek onder trainer Frank de Boer.

FC Midtjylland

Fischer staat sinds 2011 onder contract bij Ajax. De Amsterdammers namen hem voor ruim een miljoen euro over van FC Midtjylland.

De toen 16-jarige Fischer begon in de A1 van Ajax en maakte in de zomer van 2012 in de oefenwedstrijd tegen Celtic (4-0) zijn officieuze debuut in het eerste elftal. 

Fischer kampte in zijn periode bij Ajax geregeld met blessures. In februari 2014 liep hij een hamstringblessure op die hem ruim een jaar aan de kant hield. Fischer won in 2013 en 2014 de landstitel met de Amsterdammers.