Teambaas Christian Horner is van mening dat Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo het sterkste duo van de Formule 1 in huis heeft en dat zij het dit seizoen ver kunnen schoppen.

"Ik geloof echt dat wij het beste koppel aan de start hebben staan. Bovendien zitten we in een positie waarin we alleen maar beter kunnen worden", aldus de 42-jarige Brit tegen Autosport.com.

Verstappen promoveerde twee weken geleden van Toro Rosso naar Red Bull en schreef direct geschiedenis bij de eerste race voor zijn nieuwe renstal. De 18-jarige Nederlander won ruim een week geleden de Grand Prix van Spanje.

Horner is nog steeds onder de indruk van die prestatie. "En Verstappen wordt nog veel sterker als hij meer ervaring heeft opgedaan en zijn auto beter leert kennen. Zijn zelfvertrouwen zal alleen maar groeien."

Droom

Horner is sowieso zeer te spreken over de eerste races van Red Bull, dat na vijf Grands Prix op de derde plek staat in het klassement voor teams. Mercedes is lijstaanvoerder, gevolgd door Ferrari.

"Onze start van het seizoen is veel beter dan verwacht. We gingen uit van een sterkere tweede helft van het seizoen, maar we stonden op het podium in China en wonnen een Grand Prix. Dit hadden we nooit durven dromen."

Komende zondag staat de Grand Prix van Monaco op het programma.