Het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de licentiecommissie van de KNVB dient vrijdagochtend om 10.00 uur bij de rechtbank in Utrecht.

FC Twente is het niet eens met de voorgenomen beslissing van de licentiecommissie om de club naar de Jupiler League te laten degraderen vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. 

De commissie stelde in december vorig jaar voorwaarden op waaraan Twente moest voldoen om in de Eredivisie te mogen blijven. FC Twente vindt dat het huidige bestuur er alles aan heeft gedaan om schoon schip te maken en dat de opgelegde straf dus niet terecht is.

De kampioen van 2010 vreest bovendien dat de club bij een eventuele degradatie niet kan voortbestaan, omdat financiële afspraken op korte en lange termijn komen te vervallen. Die waren namelijk gebaseerd op een Eredivisie-licentie. 

De uitspraak van de licentiecommissie om Twente te laten degraderen, is overigens nog niet definitief. De Centrale Spelersraad (CSR) moet nog een niet-bindend advies geven.

De Graafschap

Door de onduidelijkheid over de toekomst van FC Twente is het ook nog niet bekend of De Graafschap definitief degradeert naar de Jupiler League.

De ploeg uit Doetinchem ging afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles ten onder in de play-offs, maar speelt volgend seizoen gewoon weer in de Eredivisie als de voorgenomen straf van FC Twente definitief is.