Bondscoach Marc Wilmots heeft een plek in de halve finales als doel gesteld voor de Belgische ploeg bij het EK in Frankrijk.

"Er zijn drie toplanden. Duitsland, Spanje en Frankrijk hebben in bepaalde linies meer keuzes dan wij'', zei Wilmots maandag tegen Sporza.

Wilmots beschikt bij de kwartfinalist van het laatste WK over veel spelers die bij topclubs in het buitenland actief zijn. Hij beseft dat er daarom veel verwacht wordt van zijn ploeg.

"Ik heb er ook geen enkel probleem mee dat spelers roepen dat ze Europees kampioen willen worden. Maar ik ben realistisch. Wij zijn niet in de positie om te zeggen dat we het EK gaan winnen, gezien de kracht van Duitsland, Spanje en Frankrijk."

"Daarachter zitten een paar outsiders, zoals Italië, Portugal en wij. De beste wint niet altijd, hopelijk kunnen we verrassen.''

Groep E

De Belgen zijn op het EK ingedeeld in groep E en treffen achtereenvolgens Italië (13 juni), Ierland (18 juni) en Zweden (22 juni).

België won het toernooi nog nooit. In 1980 verloor het de EK-finale van West-Duitsland. De laatste keer dat de Rode Duivels erbij waren op een EK was in 2000.