NAC-trainer Marinus Dijkhuizen vindt dat zijn ploeg er op basis van het afgelopen seizoen terecht niet in is geslaagd te promoveren naar de Eredivisie.

"We zijn niet goed genoeg", zei Dijkhuizen na de 3-1 nederlaag van NAC bij Willem II in de return van de laatste play-offronde om promotie/degradatie. Donderdag had NAC in Breda nog gewonnen met 2-1.

"In slimheid, maar ook in het nakomen van afspraken komen we tekort”, vervolgde Dijkhuizen. “We krijgen weer doelpunten tegen uit standaardsituaties omdat spelers niet doen wat we hebben afgesproken en ze elkaar daar ook niet op wijzen. Daar lopen we het hele seizoen al tegenaan."

Door het mislopen van promotie mag NAC zich gaan opmaken voor een tweede jaar in de Jupiler League, nadat de club liefst vijftien jaar onafgebroken in de Eredivisie speelde. De Bredanaars zullen weer terug moeten in begroting nu een tweede seizoen van minder inkomsten op de rol staat.

"We moeten een heel stuk achteruit, maar er zal genoeg geld overblijven om een goed team op de been te krijgen", zei Dijkhuizen. "De afgelopen weken is wel weer bewezen dat NAC leeft, dus ik ga er vanuit dat de supporters en sponsoren de club trouw blijven."

Ten Rouwelaar

Voor Jelle ten Rouwelaar was de nederlaag extra zuur omdat de 35-jarige doelman zijn loopbaan na negen seizoenen bij NAC graag had afgesloten met promotie. Maar ook hij concludeerde dat de Bredase ploeg het had laten afweten in Tilburg.

"We hebben de eredivisie niet verdiend. We waren niet scherp in de duels en er was geen organisatie. Dit is een enorme tik, maar deze club leeft enorm. NAC is niet als andere clubs, waar het stadion leegloopt in de Jupiler League."