De partij van Robin Haase tegen Jack Sock in de eerste ronde van Roland Garros wordt maandag uitgespeeld. De Nederlander en de Amerikaan gaan verder bij 2-2 in sets.

Kort nadat Haase de vierde set via een tiebreak naar zich toe had getrokken, werd de partij voor de tweede keer op zondag stilgelegd vanwege regen. Door het slechte weer is het ook niet meer mogelijk om de partij op zondag uit te spelen.

Bij de eerste onderbreking leidde Sock met 2-1 in sets en het stond ook 2-1 in zijn voordeel in games in de vierde set. Haase mocht daarna serveren en pakte de set via de tiebreak: 7-3. De tussenstand is nu 6-3, 7-5, 3-6 en 6-7 (3).

De 23-jarige Sock is de nummer 23 van de plaatsingslijst. De zes jaar oudere Haase is de mondiale nummer 86. De laaste keer dat Haase de tweede ronde bereikte op Roland Garros was in 2014.

Haase-Sock in beeld

Sijsling

Ongeacht de afloop bij Haase tegen Sock is al zeker dat er een Nederlander in de tweede ronde in Parijs staat. Igor Sijsling versloeg eerder op zondag de Roemeen Adrian Ungur in drie sets. Het werd 6-1, 6-2 en 7-6 (5).

De 28-jarige Sijsling had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi van Roland Garros geplaatst. Vorig jaar was de tweede ronde het eindstation voor de Amsterdammer, die 123e staat op de wereldranglijst.

In het vrouwentoernooi komt er ook nog een Nederlandse in actie op Roland Garos. Kiki Bertens speelt in de eerste ronde tegen Australian Open-winnares Angelique Kerber. De 24-jarige Bertens is in vorm. Zaterdag schreef ze het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam.