Trainer John Stegeman kon zondag zijn geluk niet op nadat Heracles Almelo zich ten koste van FC Utrecht voor de eerste keer in de clubhistorie verzekerd had van Europees voetbal. 

"Dit is fantastisch toch?", zei Stegeman voor de camera van FOX Sports toen hij om zich heen keek en zijn spelers feest zag vieren met de meegereisde supporters in de Galgenwaard.

"Ik moet mijn ploeg een groot compliment maken. We hadden het lastig in de eerste helft, waarin we maar één of twee kansjes kregen. In de rust hebben de spelers wel tegen elkaar gezegd dat ze door moesten blijven gaan."

Heracles Almelo wist in de tweede helft twee keer te scoren en had aan de knappe 2-0 zege ruimschoots voldoende na de 1-1 van donderdag in het heenduel in het Polman Stadion.

"Dit is wel gaaf. Ik ben zo onwijs trots op mijn spelers", jubelde Stegeman. "Vorig jaar waren we degradatiekandidaat en nu hebben we Europees voetbal. Niemand gaf ons een cent en ikzelf eerlijk gezegd ook niet."

"Dit succes komt echter niet van de ene op de andere dag. We zijn met dit team vorig seizoen in de Eredivisie gebleven en dat vond ik al heel knap. We zijn sindsdien alleen maar beter geworden. Dit is een echte teamprestatie."

Smit

Voorzitter Jan Smit liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Ongelofelijk. Ik ben zo ontzettend trots. Dit is een teamprestatie van de hele club. We hebben geen gekke dingen gedaan. Ik vind dit Europees ticket meer dan verdiend."

"Ik probeer nu een beetje rustig te blijven. We hebben historie geschreven. We vieren maandag een feest wat nog nooit is vertoond in Almelo."