Bart Ramselaar heeft zich zondag afgemeld voor de oefentrip van het Nederlands elftal in Portugal. Steven Berghuis is door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger.

Ramselaar kampt met een kuitblessure. De middenvelder van FC Utrecht ondergaat maandag een MRI-scan.

De 19-jarige Amersfoorter werd vorige week door bondscoach Danny Blind voor de eerste keer opgeroepen voor Oranje, dat oefent tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Eerder meldde ook PSV-aanvaller Jürgen Locadia zich al af bij Blind.

Ramselaar mist door zijn kwetsuur ook de return van FC Utrecht zondag tegen Heracles Almelo in de finale van de play-offs om Europees voetbal. FC Utrecht moet in de eigen Galgenwaard de 1-1 van het heenduel in Almelo met succes zien te verdedigen.

Berghuis kwam dit seizoen amper in actie voor Watford. De van AZ overgekomen aanvaller speelde slechts negen wedstrijden in de Premier League.

Berghuis zat een jaar geleden al eens bij de selectie van Oranje. De 24-jarige vleugelspits bleef toen op de bank zitten tijdens de oefeninterland tegen de Verenigde Staten en de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland.