Schalke 04-verdediger Roman Neustädter mag hopen op deelname aan het EK voetbal met Rusland. De in Oekraïne geboren voetballer is door de Russische bondscoach Leonid Slutsky opgenomen in de 23-koppige selectie, hoewel hij nog in afwachting is van het Russische staatsburgerschap.

De 28-jarige Neustädter groeide op in Duitsland en speelde al twee (oefen)interlands voor dat land. De verwachting is dat hij het benodigde paspoort een dezer dagen krijgt.

Sloetski ruimde ook een plaats in voor het 19-jarige talent Alexander Golovin, die hij als clubcoach bij CSKA onder zijn hoede heeft.

Twee grote namen missen het EK: Yuri Zhirkov werd niet geselecteerd omdat hij kampt met een ontsteking aan een van de achillespezen. Aleksandr Kerzhakov, topscorer aller tijden bij de Russische ploeg met dertig doelpunten, kende een teleurstellend seizoen als huurling bij FC Zürich.

Rusland is ingedeeld in een groep met Engeland, Slowakije en Wales.

Volledige selectie:

Doel: Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Guilherme (Lokomotiv Moskou), Yuri Lodygin (Zenit Sint-Petersburg)

Verdediging: Alexei Berezutsky (CSKA Moskou), Vasily Berezutsky (CSKA Moskou), Sergei Ignashevich (CSKA Moskou), Dmitry Kombarov (Spartak Moskou), Roman Neustädter (Schalke 04, Dui), Georgy Shchennikov (CSKA Moskou), Roman Shishkin (Lokomotiv Moskou), Igor Smolnikov (Zenit Sint-Petersburg)

Middenveld: Igor Denisov (Dinamo Moskou), Alan Dzagoev (CSKA Moskou), Denis Glushakov (Spartak Moskou), Alexander Golovin (CSKA Moskou), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (FK Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskou), Oleg Shatov (Zenit Sint-Petersburg), Roman Shirokov (CSKA Moskou)

Aanval: Artyom Dzyuba (Zenit Sint-Petersburg), Alexander Kokorin (Zenit Sint-Petersburg), Fyodor Smolov (FK Krasnodar).