FC Twente heeft aangifte gedaan tegen de manager operationele zaken van de club. De medewerker zou computers hebben gehackt en gevoelige informatie naar buiten hebben gebracht.

De betreffende manager zit momenteel ziek thuis.

"We zijn daar vorige week achter gekomen", erkende interim-directeur Onno Jacobs zondag bij FOX Sports. "De aangifte loopt, maar we gaan eerst bekijken of dit klopt."

"Het moet van goed werkgeverschap getuigen dat we eerst met hem in gesprek gaan. Maar dit is voor de club FC Twente natuurlijk niet goed."

Faillissement

FC Twente dreigt te worden teruggezet naar de Jupiler League, als straf voor de financiële wanorde van de afgelopen jaren. De club gaat maandag een kort geding aanspannen tegen het voorgenomen besluit van de licentiecommissie van de KNVB.

Jacobs vreest dat FC Twente failliet gaat als het volgend seizoen de Jupiler League in moet. Onder meer het mislopen van tv-gelden zal de club volgens hem dan opbreken. Daarnaast is het volgens de bestuurder hoogst onzeker of de gemeente Enschede nog wel garant wil staan voor 32 miljoen euro.

"De kans is niet groot dat wij in de Jupiler League gaan starten, simpelweg omdat we dat financieel niet overeind kunnen houden. Als andere partijen zich niet aan de regels houden, wordt het enorm lastig", zei Jacobs, die daarmee doelde op het oordeel van de licentiecommissie.

"De maatregelen die nu genomen worden, staan niet in het licentiereglement. Het is ja of nee, voor deze tussenoplossing voorziet geen enkel reglement. Het wordt zo een pandemonium aan rechtszaken."