Tonny Vilhena vertrekt definitief bij Feyenoord. Een laatste poging van de Rotterdammers om het aflopende contract van de 21-jarige middenvelder te verlengen, liep deze week op niets uit.

Vilhena vertrekt daardoor transfervrij uit De Kuip en heeft de clubs voor het uitkiezen. Hij werd de afgelopen weken genoemd bij clubs als Internazionale, AC Milan en Espanyol.

"Het was een voorstel waarin we echt de grenzen van Feyenoords mogelijkheden hebben opgezocht'', beweert technisch directeur Martin van Geel vrijdag. "De wensen van Vilhena en zijn adviseurs liggen echter op een niveau dat wellicht realistisch is in sommige buitenlandse competities, maar niet voor een club als Feyenoord."

Feyenoord heeft anderhalf jaar lang geprobeerd het contract van Vilhena te verlengen. De jeugdinternational, die zondag met het 'grote' Oranje op trainingskamp gaat naar Portugal, miste echter waardering en weigerde bij te tekenen. Ook een ultiem aanbod van Feyenoord, voor naar verluidt een driejarig contract, leverde geen akkoord op.

Volgens Van Geel heeft hij alles in het werk gesteld om de Maassluizer bij Feyenoord te houden. "Tonny is een talent dat we graag bij de selectie hadden gehouden en ook een speler van wie trainer Giovanni van Bronckhorst het gevoel heeft dat hij hem bij Feyenoord nog echt flinke stappen in zijn ontwikkeling had kunnen laten maken.''

Vilhena begon het seizoen op de bank, maar knokte zich in de loop van het jaar in de basis. Met de reserveaanvoerder van Jong Oranje als aanjager op het middenveld veroverde Feyenoord de KNVB-beker.