Daniel Ricciardo zegt dat het succes van zijn nieuwe ploeggenoot bij Red Bull Max Verstappen motiverend voor hem werkt, al baalt hij er nog altijd van dat niet hij maar de Nederlander zondag de Grand Prix van Spanje won.

"Het is fijn dat het team wint, dat iedereen supergemotiveerd is en vol zelfvertrouwen'', zegt Ricciardo in een interview op de website van de Oostenrijkse renstal. "Maar vanuit persoonlijk oogpunt is het enorm frustrerend.''

De 26-jarige Australiër hoopte dat hij zou winnen op het circuit in Barcelona, nadat de favorieten Nico Rosberg en Lewis Hamilton van Mercedes al snel uitvielen. Doordat Verstappen echter een pitstop minder maakte dan Ricciardo ging de zege naar de pas 18-jarige Limburger. Ricciardo eindigde op een teleurstellende vierde plaats.

"Het is niet makkelijk om gewoon weer door te gaan na de race in Spanje", vertelt Ricciardo. "Ik sta er nog steeds mee op, maar als ik ga slapen dan zit het gelukkig niet meer in mijn hoofd. Dat is het lastige van de Formule 1. Het is een teamsport maar je doet het ook voor jezelf. Die balans is soms moeilijk te vinden."

Vettel

Voor Ricciardo is het bovendien wennen dat hij met Verstappen tijdens het seizoen een nieuwe teamgenoot kreeg en Daniil Kvyat de Nederlander verving bij Toro Rosso. 

"Het was een uitdaging voor me om met Sebastian Vettel in één team te rijden toen ik bij Red Bull kwam. Nu moet het weer een uitdaging voor me zijn om met Verstappen te rijden. En dat is het ook. Hij is een hele grote en dat is goed voor mijn loopbaan."