Voetbal

Heracles en FC Utrecht spelen eerste duel in play-offs gelijk

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben donderdagavond het eerste duel in de finale van de play-offs om Europees voetbal beslecht in een gelijkspel. Het werd 1-1 in Almelo.

Heracles kwam in eigen huis op voorsprong door een doelpunt van Thomas Bruns, die vijf minuten voor rust doel trof. FC Utrecht trok de stand aan het begin van de tweede helft weer gelijk door een doelpunt van Rico Strieder.

Heracles ging in de slotfase nog op zoek naar het winnende doelpunt en kreeg daar ook goede kansen voor. Schoten van Robin Gosens en Bruns werden echter gekeerd door Filip Bednarek. 

De return in de Galgenwaard staat zondagmiddag op het programma. 

De winnaar van het tweeluik komt in het nieuwe seizoen uit in de derde voorronde van de Europa League. Heracles kan zich voor de eerste keer in de clubhistorie plaatsen voor Europees voetbal.

Heracles Almelo-FC Utrecht in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Voortvarend

FC Utrecht verspeelde eerder dit seizoen al twee keer de kans op Europees voetbal. Eerst werd de bekerfinale tegen Feyenoord verloren, daarna moest de ploeg van Erik ten Hag in de strijd om de vierde plek AZ voorrang verlenen. 

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd in Almelo en verzuimde in het openingsoffensief de score te openen. Sébastien Haller was in de zevende minuut dicht bij een doelpunt, maar de Fransman schoot in vrijstaande positie op de binnenkant van de paal.

Ploeggenoot Rubio Rubin dook niet veel later gevaarlijk op in het Twentse strafschopgebied. Verdediger Wout Droste kon echter nog net een treffer voorkomen.

Initiatief

Heracles nam halverwege de eerste helft het initiatief over van de bezoekers. Dat zorgde direct voor meer dreiging.

Eerst faalde Jaroslav Navratil nog in kansrijke positie, maar Bruns had vijf minuten voor rust geen moeite met scoren. De middenvelder verraste doelman Filip Bednarek in de korte hoek: 1-0.

Na de rust bracht Strieder de Utrechtse ploeg echter al snel op gelijke hoogte (1-1). De Duitser schoot hard raak nadat een poging van Oranje-debutant Bart Ramselaar was geblokt.

Heracles ging in de slotfase nog op zoek naar het tweede doelpunt en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. De afwerking was echter niet goed genoeg om voor de winnende treffer te tekenen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie