Darts

Van Gerwen wint Premier League Darts na zege op Taylor

Michael van Gerwen heeft donderdagavond de Premier League Darts gewonnen. De Nederlander was in de O2 Arena veel te sterk voor Phil Taylor: 11-3.

Van Gerwen schreef het prestigieuze toernooi één keer eerder op zijn naam. In 2013 was hij ook al te sterk voor zesvoudig kampioen Taylor.

Van Gerwen wist de laatste twee jaar ook de eindstrijd te bereiken, maar ging in die edities ten onder. ''Ik wilde heel graag die titel terug en nu heb ik hem weer. Ik ben ongelooflijk blij'', zei de nummer één van de wereld na afloop.

Van Gerwen plaatste zich dit jaar overtuigend voor de play-offs door in de reguliere competitie na vijftien speelronden op de eerste plaats te eindigen.

De Brabander verloor alleen in de eerste speelronde van James Wade, maar bleef daarna ongeslagen. 

Overmacht

Van Gerwen bereikte eerder op de avond ook al met overmacht de finale. Hij was in de halve eindstrijd veel te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis. Taylor schakelde Gary Anderson uit. 

Van Gerwen en Taylor hielden elkaar in het begin van de eenzijdige finale nog in evenwicht. De Nederlander pakte na een tussenstand van 2-2 echter het initiatief en liep gemakkelijk uit op zijn Britse opponent.

Van Gerwen pakt met zijn eindzege het prijzengeld van ruim 260.000 euro.

Tip de redactie