Voetbal

Van Gaal kampt met luxeprobleem in aanloop naar FA Cup-finale

Louis van Gaal heeft in aanloop naar de FA Cup-finale van zaterdag op Wembley tegen Crystal Palace te maken met een luxeprobleem bij Manchester United.

De 64-jarige coach moest dit seizoen veel blessures in zijn selectie opvangen, maar voor de eindstrijd in het Engelse bekertoernooi heeft hij liefst 27 spelers tot zijn beschikking.

"Ik zal nogal wat spelers moeten vertellen dat ze niet tot de wedstrijdselectie behoren. Leuk is anders, maar het hoort erbij'', aldus Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de finale. 

De laatste keer dat Manchester United de FA Cup wist te veroveren was in 2004. Van Gaal merkt dat United na twee matige seizoenen weer hunkert naar een prijs.

"Voor Manchester United is de FA Cup een grote titel, zeker als je ziet hoe lang het geleden is dat we de beker voor het laatst wonnen. Het is ook belangrijk voor de spelers om een prijs te pakken en voor de ontwikkeling van jonge spelers om zo'n finale te spelen."

Waarde

Het winnen van de FA Cup is ook de enige manier voor Manchester United om het huidige seizoen te redden. De ploeg van Van Gaal slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de Champions League. 

"Maar dat is geen echte prijs en de FA Cup is dat wel", vindt Van Gaal. "Bovendien spelen we in het meest prestigieuze voetbalstadion van Engeland, dus dat bevestigt de waarde van het toernooi."

De finale van de FA Cup tussen Manchester United en Crystal Palace begint zaterdag om 18.30 uur op Wembley.

NUwerk

Tip de redactie