Roda JC laat Buijs gaan en is in gesprek met Poepon en Van Duinen

Roda JC zal het aflopende contract van verdediger Jordy Buijs niet verlengen. De Limburgers zijn met Rydell Poepon en Mike van Duinen in gesprek over een langer verblijf.

Dat meldt de club op de eigen website. De 27-jarige Buijs kwam in de winterstop over van sc Heerenveen en speelde de tweede seizoenshelft alle wedstrijden voor de nummer veertien van de Eredivisie. 

Roda is nog in gesprek met Poepon en Van Duinen over een langer verblijf in Kerkrade. Laatstgenoemde staat nog onder contract bij het Duitse Fortuna Düsseldorf, waardoor Roda in onderhandeling moet met de club uit de Tweede Bundesliga.

Met Arjan Swinkels, Tomi Juric, Martijn Monteyne en Hicham Faik wordt ook nog gesproken over een langer verblijf in Kerkrade.

Ngombo

Eerder maakte Roda al bekend dat het niet verder zal gaan met Maecky Ngombo. De aanvaller, die afgelopen seizoen opviel door vier keer te scoren als invaller, zou volgens de club 'onverantwoord exorbitant hoge eisen' hebben gesteld aan een lange verblijf. 

Ook Bram Verbist, Yannick Derix, Bart Biemans, Rigino Cicilia en Nayib Lagouireh zullen Roda verlaten.

Middenvelder Nathan Rutjes heeft zijn aflopende contract wel voor onbepaalde tijd verlengd. Routinier Roel Brouwers werd eerder deze week gepresenteerd als eerste zomeraanwinst. Hij komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie