Bondscoach Danny Blind heeft hoge verwachtingen van Bart Ramselaar, die debuteert in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

''Ramselaar is een rasvoetballer die altijd in beweging is. Hij is iemand die zichzelf altijd vrijspeelt óf anderen vrijspeelt en heeft een goed inzicht. Kortom, een veelbelovende speler", aldus Blind woensdag na de bekendmaking van zijn 26-koppige selectie. 

De 19-jarige middenvelder van FC Utrecht is de enige debutant in de selectie van Oranje. Volgens Blind heeft Ramselaar zijn plek zelf afgedwongen.

''Het hoeft niet uitgelegd te worden dat Ramselaar een prima seizoen speelt bij FC Utrecht. Het is een interessante speler. Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt. Het is interessant om te zien hoe hij een niveau hoger aan gaat pikken."

Oranje vertrekt zondag naar Portugal, waar de ploeg zich voorbereidt op de laatste drie oefenwedstrijden van het seizoen. Die staan gepland voor 27 mei (Ierland), 1 juni (Polen) en 4 juni (Oostenrijk).

Ramselaar kan net als Tonny Vilhena en Jürgen Locadia zijn debuut maken voor Oranje. Strootman keert terug in de selectie na ruim twee jaar blessureleed.