MOSKOU - Bondscoach Jartsev van Rusland heeft na de afstraffing in en tegen Portugal (7-1) tijdens de terugvlucht naar Moskou zijn ontslag ingediend. De Rus verliet op 6-1 uit protest over de instelling van zijn spelers demonstratief de bank. Jartsev brieste van woede na de zeperd. "Dit is een schande", fulmineerde hij.

"Een fiasco. Na zo'n wedstrijd kan een coach niet aanblijven. Sommige spelers willen niet met mij samenwerken. Zij volgden geen enkele aanwijzing op." Jartsev (56) verklaarde dat hij ook als de voetballers de verantwoordelijkheid voor de nederlaag nemen, zijn ontslagaanvrage zal handhaven.

Bondsvoorzitter Koloskov accepteerde het verzoek tot ontslag niet. Hij haalde Jartsev over vooralsnog aan te blijven. "Jartsev blijft voorlopig onze bondscoach", zei een bondswoordvoerder donderdag. Jartsev volgde in augustus 2003 Gazzajev op als bondscoach. Hij voerde het Russisch elftal naar de eindronde van het EK in Portugal. Daar werd Rusland in de eerste ronde uitgeschakeld. De 7-1 tegen Portugal was de zwaarste nederlaag sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1992.