John Terry gaat toch nog een seizoen door bij Chelsea. De captain van de 'Blues' zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot de zomer van 2017 aan de club bindt.

"Ik ben heel blij dat ik dit nieuwe contract heb mogen tekenen", zegt de 35-jarige Terry bij de bekendmaking van het nieuws op de website van Chelsea.

Eind januari meldde de verdediger zelf nog dat de 'Blues' niet met hem verder wilden, maar de club deed hem aan het einde van het seizoen toch een nieuwe aanbieding. 

"Iedereen weet dat ik door en door Chelsea ben", vervolgt de routinier, die in 1998 debuteerde in de hoofdmacht, "Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen. Hopelijk wordt het een mooi jaar onder de nieuwe trainer Antonio Conte."

Aanvoerder

Door het ondertekenen van zijn contract staat Terry voor zijn 22e seizoen in dienst van Chelsea, waar hij als 14-jarige jeugdspeler kwam te spelen.

De 78-voudig international speelde tot nu toe 703 wedstrijden in het eerste elftal, waarvan een recordaantal van 570 als aanvoerder. Hij bleef de club altijd trouw, al werd hij in het seizoen 1999/2000 korte tijd uitgeleend aan Nottingham Forest.

Terry werd met Chelsea vier keer landskampioen, won vijf keer de FA Cup en drie keer de League Cup. Ook won hij in 2012 de Champions League en in 2013 de Europa League.