Voetbal

NAC-aanvaller Ünal definitief geschorst voor play-off tegen Willem II

NAC Breda kan in de cruciale play-off tegen Willem II donderdag (thuis) en waarschijnlijk ook zondag (uit) niet beschikken over Enes Ünal. 

De 19-jarige aanvaller, die wordt gehuurd van Manchester City, kreeg maandag rood na een zware overtreding op FC Eindhoven-middenvelder Fries Deschilder.

NAC wees het schikkingsvoorstel af, maar de tuchtcommissie liet woensdag weten de straf te handhaven. Ünal is daardoor voor twee duels geschorst, plus een voorwaardelijke wedstrijd schorsing.

Ünal kan nog een keer in beroep gaan, maar is dan wel sowieso geschorst voor het eerste duel tussen de Brabantse rivalen.

Samenvatting NAC Breda-FC Eindhoven (2-0)

Geen uitsupporters

De eerste wedstrijd tussen NAC en Willem II wordt donderdag om 18.30 uur gespeeld in Breda. Zondag om 16.45 uur is de return in Tilburg.

De winnaar van het tweeluik speelt volgend jaar in de Eredivisie. Vorig jaar degradeerde NAC uit de Eredivisie, waarna het als derde eindigde in de Jupiler League. Willem II eindigde dit jaar als zestiende op het hoogste niveau.

Bij beide duel zullen overigens geen uitsupporters aanwezig zijn. Volgens zowel de gemeente Breda als de gemeente Tilburg is de kans op ongeregeldheden te groot.

Samenvatting Willem II-FC Eindhoven (5-2)

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie