Basketbal

Cavaliers oppermachtig in eerste duel finale Eastern Conference

Cleveland Cavaliers is de finale van de Eastern Conference dinsdag begonnen met een overtuigende zege op Toronto Raptors. 

In de eigen Quicken Loans Arena won het team van sterspeler LeBron James met liefst 115-84, waardoor de Cavaliers met 1-0 leiden in de best-of-seven serie, die gaat om een plaats in de NBA-finale.

De belangrijkste man aan de kant van Cleveland was Kyrie Irving. De point guard was goed voor 27 punten. James tekende voor 24 punten.

Met de zege gaven de Cavaliers hun sterke reeks een vervolg, want het team won tot dusver alle wedstrijden in de play-offs. De Raptors staan voor het eerst in de historie van de NBA in de finale van de Eastern Conference. Donderdag is de volgende wedstrijd en dan wordt er opnieuw in Cleveland gespeeld.

Cavaliers-Raptors in beeld

Western Conference

De finale van de Western Conference begon maandag met een verrassende nederlaag van Golden State Warriors in de thuiswedstrijd tegen Oklahoma City Thunder (108-102).

Golden State is titelverdediger. In de NBA-finale was de ploeg van sterspeler Stephen Curry vorig jaar te sterk voor Cleveland.

Tip de redactie