Voetbal

Roel Brouwers keert terug bij Roda JC, De Leeuw naar Chicago Fire

Roda JC heeft Roel Brouwers voor twee jaar gecontracteerd. De 34-jarige verdediger komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach en keert na elf jaar weer terug bij de club uit Kerkrade. Michael De Leeuw verruilt FC Groningen transfervrij voor Chicago Fire.

Na zijn loopbaan zal Brouwers in een nog nader in te vullen functie verbonden blijven aan de nummer veertien van de Eredivisie van afgelopen seizoen.

Brouwers doorliep vanaf zijn elfde de jeugdopleiding van Roda JC, waarvoor hij in het seizoen 2001/2002 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Hij kwam uiteindelijk tot 49 wedstrijden in Limburg.

"Ik ben heel erg blij dat ik terug kan keren bij Roda JC. Ik heb hier van mijn elfde tot mijn 23e gespeeld en het is toch mijn club. Ik hoop dan ook dat we er een heel mooi seizoen van gaan maken komend jaar", aldus Brouwers.

In de zomer van 2005 vertrok Brouwers naar het Duitse SC Paderborn. In 2007 werd de verdediger opgepikt door Gladbach, waar hij in negen seizoenen tot 173 wedstrijden kwam.

Bij 'Die Föhlen' maakte Brouwers onder meer promotie naar de Bundesliga en plaatsting voor de Champions Leauge mee.

De Leeuw

De Leeuw (29) heeft met het Amerikaanse Chicago Fire overeenstemming bereikt over een contract voor 2,5 jaar. Hij vertrekt transfervrij bij FC Groningen omdat hij weigerde zijn aflopende contract te verlengen. Een aanbieding van de Eredivisionist sloeg de Brabander af.

In 2012 verhuisde De Leeuw van De Graafschap naar FC Groningen. Hij speelde 137 wedstrijden in Groningse dienst en scoorde daarin 55 keer.

In Chicago komt De Leeuw voormalig ploeggenoot Johan Kappelhof tegen, die in de winter al de overstap maakte. Chicago Fire staat na negen gespeelde wedstrijden in de Major League Soccer met zeven punten onderaan in de Eastern Conference.

NUwerk

Tip de redactie