Voetbal

NAC mogelijk zonder Ünal tegen Willem II, rood Stam geseponeerd

NAC Breda-middenvelder Enes Ünal moet vrezen dat hij beide play-offwedsrijden tegen Willem II moet missen door een schorsing.

De aanklager van de KNVB heeft de eenmalig Turks international dinsdag een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing plus een voorwaardelijke schorsing van één duel.

De speler en NAC gingen echter niet akkoord, waardoor nu de tuchtcommissie van de KNVB zich over de zaak buigt. Dat gebeurt dinsdagavond al, waarna op woensdagochtend een uitspraak volgt.

De 19-jarige Ünal, die sinds hij in de winterstop overkwam van het Belgische Genk al acht keer scoorde voor NAC, kreeg maandag vlak voor tijd rood in de play-offwedstrijd tegen FC Eindhoven (2-0 winst) na een harde tackle.

Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf ook Ronnie Stam, die toen al gewisseld was, de rode kaart omdat hij het veld op kwam rennen nadat Ünal was weggestuurd. 

De aanklager heeft die rode kaart dinsdag geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs voor vermeend wangedrag. Duidelijk was dat Stam het veld onreglementair betrad, maar volgens de spelregels volstaat hiervoor een gele kaart.

Samenvatting: NAC Breda-FC Eindhoven

Degradatie

De eerste wedstrijd tussen NAC en Willem II wordt donderdag om 18.30 uur gespeeld in Breda. Zondag om 16.45 uur is de return in Tilburg.

De winnaar van het tweeluik speelt volgend jaar in de Eredivisie. Vorig jaar degradeerde NAC uit de Eredivisie, waarna het als derde eindigde in de Jupiler League. Willem II eindigde dit jaar als zestiende op het hoogste niveau.

Bij beide duel zullen overigens geen uitsupporters aanwezig zijn. Volgens zowel de gemeente Breda als de gemeente Tilburg is de kans op ongeregeldheden te groot.

Groningen

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi gaat niet akkoord met het voorstel voor een wedstrijd schorsing wegens zijn kritiek op de leiding tijdens de wedstrijd zondag tegen Heracles Almelo. Van de Looi werd door scheidsrechter Pol van Boekel naar de tribune gestuurd wegens zijn opmerkingen over de arbitrage.

Heracles schakelde FC Groningen zondag uit in de play-offs voor Europees voetbal. Het was daarom de laatste wedstrijd voor Van de Looi die FC Groningen na dit seizoen verlaat. De trainer heeft nog geen nieuwe club.

De straf die de aanklager betaald voetbal voorstelde aan Kasper Larsen, accepteren FC Groningen en de speler wel. Larsen krijgt een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor het slaan van Wout Weghorst in de slotfase van de verlenging. De overtreding leverde de Deen een rode kaart op.

Lees meer over:
Tip de redactie