PERTH - De Nederlandse tennisploeg maakt kans op deelneming aan de prestigieuze Hopman Cup in Perth, het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams. Nederland en Frankrijk spelen op 2 januari een play-off om het achtste en laatste startbewijs voor het hoofdtoernooi.

Nederland verschijnt in Perth met Michaella Krajicek en Peter Wessels. Krajicek (15) staat tegenover de Franse tiener van Russische komaf Tatjana Golovin. Wessels bindt de strijd aan met Richard Casquet. Tot slot is er een gemengddubbel.

Zeven landen zijn zeker van deelneming. Rusland (Anastasia Miskina en Marat Safin) voert de plaatsingslijst aan voor de Verenigde Staten (Lindsay Davenport en James Blake). Slowakije komt met Daniela Hantuchova en Dominik Hbraty, Argentinië met Gisela Dulko en Guillermo Coria, Duitsland met Anna-Lena Groenefeld en Tommy Haas, Italië met Francesca Schiavone en Davide Sanguinetti.

Australië brengt Mark Philippoussis en Alicia Molik op de baan. Philipoussis is de vervanger voor Lleyton Hewitt die in januari de voorkeur geeft aan het toernooi in zijn geboortestad Adelaide. De acht worden verdeeld over twee groepen van vier waarvan de winnaars zich plaatsen voor de finale.