Voetbal

VVV-spits Seuntjens baalt van huidige regels in Jupiler League

VVV-Venlo-spits Ralf Seuntjens vindt het een kwalijke zaak dat zijn club als nummer twee van de Jupiler League geen kans meer maakt op promotie naar de Eredivisie. VVV werd maandag door Go Ahead Eagles uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs.

"Iedereen zegt dat die voetbalpiramide zo geweldig is, maar dan moeten de laatste drie net als in andere landen ook rechtstreeks degraderen en moeten er drie promoveren", deed Seuntjens voor de camera van FOX Sports zijn beklag over de huidige regels.

VVV eindigde in de reguliere competitie als tweede achter kampioen Sparta Rotterdam en verzamelde liefst veertien punten meer dan nummer vijf Go Ahead Eagles.

Video: Samenvatting VVV-Venlo-Go Ahead Eagles

Toch gaan de Deventenaren door naar de eindstrijd. De ploeg van trainer Hans de Koning had maandag aan een 2-2 gelijkspel in Venlo voldoende, nadat het heenduel van vrijdag in Deventer al met 1-0 was gewonnen.

"Als je die voetbalpiramide wil invoeren, slaat dit eigenlijk nergens op", vervolgde Seuntjens. "Alles hier in Nederland wordt gedaan voor de Eredivisie, de Jupiler League zien ze als een kutcompetitie."

Seuntjens vond de uitschakeling tegen Go Ahead Eagles ook onnodig. "De gelukkigste heeft gewonnen. Vandaag vond ik ons beter en uit de eerste helft ook. We hadden het geluk niet aan onze zijde. En Go Ahead duidelijk wel."

Tip de redactie