Voetbal

Willem II bereikt finale play-offs ten koste van Almere City

Willem II heeft maandag de finale van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De Tilburgers waren in de halve eindstrijd over twee wedstrijden te sterk voor Almere City.

Willem II zegevierde maandag in eigen huis met 5-2, nadat het heenduel van vrijdag in Almere ook al met 1-0 was gewonnen.

De ploeg van scheidend trainer Jürgen Streppel neemt het in de finale op tegen aartsrivaal NAC. De Bredanaars schakelden eerder op de dag FC Eindhoven uit.

De eerste wedstrijd tussen beide clubs wordt donderdag in Breda gespeeld. Zondag staat de return in Tilburg op het programma.

Video: Samenvatting WIllem II-Almere City

Willem II kende maandag een droomstart tegen Almere City, al werd de thuisclub wel in het zadel geholpen door Agil Etemadi. De doelman van Almere City liet in de vierde minuut een schot van Lucas Andersen door zijn handen glippen: 1-0.

De bezoekers wisten vanaf dat moment dat zij twee keer moesten scoren om door te gaan. Ricardo Kip was in de dertiende minuut heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn pegel spatte uiteen op de paal. Bovendien haalde Rochdi Achenteh een inzet van Pablo Rosario van de lijn.

Nerveus

Willem II oogde uiterst nerveus en Almere City mocht naarmate de eerste helft vorderde steeds meer aanspraak maken op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, waarna de Tilburgers vlak na rust wel toesloegen. Jordens Peters kopte in de 54e minuut een corner van Andersen hard binnen: 2-0.

Almere City ging in de resterende 35 minuten vol op de aanval spelen. Dat resulteerde in de 62e minuut in de aansluitingstreffer van Kip, die een vrije trap langs keeper Kostas Lamprou krulde. Vlak daarvoor raakte Tim Receveur met een kopbal nog de kruising.

Het was echter niet lang spannend in Tilburg. Een minuut na de goal van Kip zette Erik Falkenburg Willem II op een 3-1 voorsprong. De spits rondde een voorzet van Achenteh doeltreffend af. De equipe van Streppel kwam een kwartier voor tijd opnieuw goed weg toen Rosario de lat toucheerde.

Andersen werd in de slotfase de gevierde man aan de kant van Willem II. De huurling van Ajax maakte eerst in de 79e minuut na een fraaie individuele actie de 4-1, waarna hij twee minuten later met links ook verantwoordelijk was voor de 5-1. Pelle van Amersfoort deed zeven minuten voor tijd nog iets terug namens Almere City.

Tip de redactie