Wielrennen

Dumoulin vreest dat hij Giro niet uit kan rijden door zitvlakblessure

Tom Dumoulin vreest dat hij de Giro d'Italia niet uit kan rijden. De kopman van Giant-Alpecin kampt met een zitvlakblessure.

"We moeten kijken hoe het gaat. Ik heb er nu veel last van. Ik smeer antibioticazalf en laat de onderbroek zo veel mogelijk uit. Dinsdag ga ik gewoon van start en dan zien we wel hoe het gaat", liet Dumoulin maandag tijdens de rustdag aan de NOS weten.

De 25-jarige Limburger had voor de tijdrit van zondag, waarin hij vijftiende werd, al last van zijn zitvlak. Dat hij door de regen moest fietsen, maakte de pijn alleen maar erger. "Ik ga er vooralsnog vanuit dat het dinsdag wat beter gaat."

"Het doel blijft hetzelfde. Ik ging de Giro al niet in met klassementsambities. Ik heb zeker nog een aantal doelen. Ik zal nu ergens veel tijd moeten verliezen", aldus Dumoulin.

De Nederlander heeft zijn zinnen gezet op een etappezege. "Ik hoop op een kans in een ontsnapping. Maar dan moet het eerst wat beter gaan met mijn zitvlak, want anders wordt het een moeilijk verhaal."

"Of ik mezelf dinsdag terug laat zakken in de bus? Dat zou goed kunnen. Ik denk dat het niet mogelijk is om vooraan te zitten."

Dinsdag staat er een zware bergrit op het programma. Een dag later krijgen de sprinters een nieuwe kans. Dumoulin droeg in de eerste week zes dagen de roze leiderstrui.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Lees meer over:
Tip de redactie