Voetbal

Politie doet in onderzoek naar belastingfraude inval bij Timmy Simons

In een onderzoek naar belastingfraude heeft de Belgische politie deze week onder meer een inval gedaan in het huis van Timmy Simons.

Het onderzoek van de politie richt zich vooral op het bedrijf Vastgoedservice, het makelaarskantoor waar de 39-jarige aanvoerder van Club Brugge en voormalig PSV'er aandeelhouder van is.

Volgens Belgische kranten hebben diverse ex-werknemers van het vastgoedbedrijf verklaard dat verkochte panden deels zwart konden worden betaald.

Vastgoedservice is ook de sponsor van de gelijknamige wielerploeg rond de wereldkampioen veldrijden, Wout Van Aert. Simons is manager bij de equipe.

Topman Geert Vanhoof van Vastgoedservice is zich van geen kwaad bewust. "Witwassen? Belastingontduiking? Ik ben niet eens verhoord geweest. Dit is de zoveelste poging van oud-werknemers om ons te beschadigen", zegt hij in zaterdag de Gazet van Antwerpen.

Simons kan zondag met Club Brugge kampioen worden in de Belgische Eerste Klasse door het onderlinge duel met concurrent Anderlecht te winnen.

Bekijk het programma en de stand in de Eerste Klasse

Lees meer over:
Tip de redactie