Voetbal

Matchwinner Smeets teleurgesteld in supporters van MVV

De Graafschap-middenvelder Bryan Smeets baalde vrijdag stevig van de manier waarop hij werd bejegend door de supporters van MVV Maastricht na zijn winnende treffer in De Geusselt.

"Ik snap er geen klote van", begon Smeets, die in het verleden zes jaar voor MVV speelde, zijn verhaal voor de camera van FOX Sports. "Ik doe gewoon mijn werk en speel voor De Graafschap. Daar moet ik verdomme mijn best voor doen."

De Graafschap won dankzij de goal van Smeets met 1-0 van MVV en heeft daardoor een goede uitgangspositie om de finale van de nacompetitie te bereiken.

Video: Samenvatting MVV Maastricht-De Graafschap

De 23-jarige Smeets werd mede vanwege zijn cruciale goal van zondag tegen Ajax (1-1, waardoor de Amsterdammers naast de landstitel grepen) voorafgaand aan de wedstrijd in Limburg nog toegejuicht door de fans van MVV, maar na zijn rake kopbal in de 81e minuut was hij de gebeten hond in Maastricht.

"Ik scoor vandaag. Dat moeten mensen accepteren. Ik vind het treurig dat er op zo'n manier met spelers wordt omgegaan", aldus Smeets.

"Je doet je best, maar wordt afgemaakt. Daar kan ik niet tegen. Volgens mij was ik de enige Maastrichtenaar op het veld."

Lees meer over:
Tip de redactie