Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste dag in dienst van Red Bull Racing. De 18-jarige Nederlander klokte vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje respectievelijk de zesde en achtste tijd.

"Ik ben blij met hoe de eerste dag verlopen is en mag absoluut niet klagen", laat Verstappen op zijn eigen website weten.

"We hebben alle procedures kunnen doorlopen en veel ronden kunnen rijden, wat belangrijk was."

Verstappen noteerde 1.25,375 als snelste tijd en gaf daarmee een kleine twee tiende van een seconde toe op zijn nieuwe teammaat Daniel Ricciardo.

"Ik ben nog niet helemaal tot de limiet van de auto gegaan, het is allemaal net iets anders dan bij de Toro Rosso, ook de zitpositie en de positie van het stuur is iets anders", aldus Verstappen.

"Maar het ging vandaag allemaal prima, ik ben blij met hoe het gegaan is. Het ging elke keer beter en beter. Voor morgen is het behalen van Q3 (het laatste deel van de kwalificatie, red.) natuurlijk mijn doel."

Verstappen neemt bij Red Bull Racing het stoeltje over van Daniil Kvyat, die vanaf dit weekeinde uitkomt voor Verstappens oude renstal Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull Racing.

Zaterdag is op het circuit bij Barcelona vanaf 14.00 uur de kwalificatie en op datzelfde tijdstip start zondag de race.