Voetbal

Van Gaal wil transfermarkt op met Manchester United

Louis van Gaal wil komende zomer de transfermarkt op voor Manchester United. De Nederlandse manager vindt dat de 'Red Devils' in aanvallend opzicht versterking nodig hebben om volgend seizoen mee te kunnen doen om de titel.

"Ik denk dat we een goede verdediging hebben'', vertelde Van Gaal vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

"We moeten wel meer scoren, dat heb ik aan het begin van het seizoen al aangegeven. We hebben creatieve aanvallers nodig. Het is belangrijk dat we dat in de zomer gaan regelen.''

United strijdt zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen Bournemouth om de vierde plaats van de Premier League, die recht geeft op een ticket voor de volgende editie van de Champions League. United kan alleen als vierde eindigen als Manchester City punten laat liggen tegen Swansea City.

"We zijn nu afhankelijk van Manchester City. Dat is zeer frustrerend, want we hadden de kans om alles in eigen hand te hebben", doelde Van Gaal op de 3-2 nederlaag van dinsdag bij West Ham United. "We stonden een kwartier voor tijd nog met 2-1 voor en hebben het zelf weggegeven. Het is nog steeds mogelijk om vierde te worden, dus wij blijven vechten."

Van Gaal gaf de afgelopen twee jaar al bijna 300 miljoen euro uit bij United. Hij komt volgende week zaterdag ook nog met zijn ploeg in actie in de finale van de FA Cup tegen Crystal Palace. Volgens veel Engelse media moet hij na die eindstrijd plaatsmaken voor José Mourinho.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

NUwerk

Tip de redactie