Voetbal

Zidane gelooft nog altijd in kampioenskansen Real Madrid

Trainer Zinedine Zidane heeft er nog altijd vertrouwen in dat Real Madrid zich zaterdag ten koste van FC Barcelona tot kampioen van de Primera Division kroont. 

"Natuurlijk, waarom niet? We hebben elf wedstrijden op rij gewonnen en moeten er nog eentje spelen. We moeten onze wedstrijd winnen en dan zien we wel", aldus Zidane vrijdag op zijn persconferentie voorafgaand aan het laatste competitieduel met Deportivo la Coruña.

Real Madrid heeft één punt minder dan FC Barcelona en moet dus hopen dat de huidige koploper van Spanje punten morst op bezoek bij Granada.

"Of Granada alles gaat geven?", herhaalde Zidane een vraag van een journalist. "In die discussie ga ik mij niet mengen. Wij hebben een finale te spelen en als alles goed gaat, pakken we drie punten. Aan iets anders denken we momenteel niet."

"We gaan het maximale geven om te winnen en over iets anders wens ik niet te praten. Ik kan wel zeggen dat Granada dit of dat gaat doen, maar ik wil alleen maar over mijzelf praten, over ons."

Gelukkig

Zidane, die begin dit jaar de taken overnam van de ontslagen Rafael Benitez, zei dat hij altijd heeft gedroomd van het vechten om prijzen te winnen met Real Madrid. "Ik maak al heel lang deel uit van deze club, eerst als speler en daarna als trainer, ik wil het maximale geven om wedstrijden te winnen."

"Ik wil de voorzitter bedanken voor de kans die hij mij heeft gegeven. Ik heb in een korte periode al veel geleerd. Het is anders dan Real Castilla, maar ik vind het erg leuk. Ik ben erg gelukkig."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division

Tip de redactie