Voetbal

Koeman verwacht bij Southampton te blijven

Ronald Koeman verwacht ook komend seizoen manager van Southampton te zijn. De 53-jarige coach reageerde daarmee op de berichten in Engelse media dat hij in de belangstelling zou staan van Everton.

"Ik ben nu trainer van Southampton en iedereen weet dat ik hier nog een jaar contract heb", aldus de Nederlander vrijdag op een persconferentie.

"Ik zal na de laatste wedstrijd van het seizoen zondag tegen Crystal Palace het seizoen evalueren met het bestuur. Dan praten we ook over de toekomst", zei Koeman.

Everton ontsloeg donderdag trainer Roberto Martinez. Frank de Boer, die donderdag zijn vertrek aankondigde bij Ajax, wordt ook genoemd als zijn mogelijke opvolger.

Clasie

Southampton moet het tegen Crystal Palace stellen zonder Jordy Clasie. De middenvelder heeft nog altijd last van de liesblessure die hij vorige week opliep in de gewonnen confrontatie met Tottenham Hotspur (2-1). Koeman beschikt verder over een fitte selectie bij de 'Saints'.

Southampton staat na 37 wedstrijden op de zevende plaats in de Premier League, een plek die alleen een ticket voor de Europa League oplevert als Manchester United de finale van de FA Cup wint.

Bij winst op Crystal Palace kan de Nederlands getinte ploeg van Koeman nog opschuiven in het klassement, afhankelijk van de andere resultaten. Southampton heeft twee punten minder dan West Ham United, dat het seizoen afsluit tegen Stoke City.

Tip de redactie