NEC heeft vrijdag bevestigd dat Peter Hyballa vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer is van de club.

De 40-jarige trainer tekende vrijdag een contract voor twee jaar bij de club uit Nijmegen.

Hyballa is momenteel trainer van de jeugdploeg van Bayer Leverkusen na eerdere dienstverbanden bij onder meer VfL Wolfsburg en Red Bull Salzburg.

In Nijmegen wordt de zoon van een Nederlandse moeder en Duitse vader de opvolger van Ernest Faber, die na één seizoen NEC naar FC Groningen vertrekt.

"Hij is een Duitse trainer, die Nederlands spreekt. We zijn hier enorm trots op", aldus NEC-directeur Bert van Ingen.

Hyballa zei erg blij te zijn met zijn aanstelling. "Ik ken de club al lang, want ik heb hier in de jeugd zelfs al stage gelopen. Naast de Bundesliga is de Eredivisie een droomcompetitie voor mij. Ik ben een trainer die in eerste instantie aanvallend denkt. We gaan zien hoe we met de samenstelling van de selectie aan de slag gaan."

Technisch manager

NEC stelde vrijdag ook Danny Hoekman voor drie jaar aan als technisch manager. De 51-jarige oud-speler van de club wordt onder meer verantwoordelijk voor de scouting en zal meebeslissen bij transfers.

"We hebben een technisch manager aangesteld die binding heeft met de club", zei Van Ingen. "Hij gaat zich vooral richten op het technisch hart. Hij zal beleidskeuzes van de club gaan vertalen naar de voetbalorganisatie. Verder gaat hij  kijken naar de doorstroming vanuit onze jeugdopleiding en zich bezighouden met externe versterkingen voor onze selectie."

NEC eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Eredivisie en liep daardoor net de play-offs om Europees voetbal mis.