Coach Ron Jans van PEC Zwolle had donderdagavond weinig mooie woorden over voor het doelpuntloze gelijkspel van zijn ploeg in de play-offs tegen FC Utrecht. 

"Ik vond het eigenlijk niks aan. Het hoogtepunt van de dag was de demarrage en de roze trui van Tom Dumoulin", aldus Jans na afloop over de zesde etappe van de Ronde van Italië.

Hoewel beide ploegen niet het achterste van hun tong lieten zien in Zwolle, had zowel PEC als FC Utrecht kansen om de score te openen. Jans merkte dat zijn ploeg moeite had om het eigen spelletje te spelen.

"We hoopten ze pijn te doen achter de laatste linie, maar Ten Hag heeft daar op geanticipeerd door met 5-3-2 te voor de dag te komen. Het ontbrak ons aan finesse en tempo om Utrecht kapot te spelen."

Ten Hag

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag hield gemengde gevoelens over aan de doelpuntloze remise. De coach had gehoopt dat zijn ploeg een doelpuntje kon maken in Zwolle.

"Met de uitvoering ben ik heel tevreden, met het resultaat minder. We hebben het soms laten afweten. We hebben nu drie keer tegen Zwolle gespeeld en drie keer lag het allemaal heel dicht bij elkaar."