Tennis

Djokovic en Murray bereiken laatste acht in Rome

Novak Djokovic heeft donderdag met enige moeite de kwartfinales bereikt van het Masterstoernooi in Rome. De Serviër was in drie sets te sterk voor Thomaz Bellucci: 0-6, 6-3 en 6-2.

Djokovic verloor de eerste set op pijnlijke wijze door geen enkele game te pakken, maar de nummer één van de wereld herstelde zich wel.

In de tweede set behield Djokovic wel zijn servicegames en sloeg hij op 3-2 toe op de service van de Braziliaan. Die was daarna kansloos (6-3) en verloor ook de derde set.

Andy Murray voegde zich ook bij de laatste acht door met 6-0 en 6-4 van Jeremy Chardy te winnen. Roger Federer werd eerder op donderdag uitgeschakeld door Dominic Thiem: 6-7 en 4-6.

David Goffin bracht Tomas Berdych een zeldzaam zware nederlaag toe. De Belgische tennisser bereikte de kwartfinales door de Tsjech met 6-0 en 6-0 naar huis te sturen.

Goffin staat lager op de mondiale ranglijst dan Berdych (dertiende om achtste), maar daar was weinig van te merken. Na 49 minuten sloeg de Belg een ace om de wedstrijd te beslissen. Berdych scoorde slechts vijftien punten in het hele duel.

Lees meer over:
Tip de redactie