Darts

Van Gerwen wint Premier League-topper van Taylor in Ahoy

Michael van Gerwen heeft donderdagavond de topper tegen Phil Taylor in de Premier League Darts gewonnen. Het werd 7-5 in een uitverkocht Ahoy, waardoor de Nederlander zich verzekerde van de eerste plek in het klassement.

Beide spelers waren al zeker van de halve finales, maar de strijd om de eerste plek in het algemeen klassement was nog niet definitief beslist.

Van Gerwen begon de partij door twee keer achter elkaar 180 te gooien, maar verzuimde desondanks de eerste leg te pakken. De Brabander miste liefst vijf dubbels, waardoor Taylor de voorsprong pakte.

Van Gerwen herstelde zich echter al snel en kwam op een 2-1 voorsprong. Vervolgens lieten beide darters weinig steken meer vallen. Van Gerwen gooide net wat beter dan Taylor, waardoor hij op een 6-5 voorsprong kwam.

De nummer één van de wereld pakte uiteindelijk de zege door dubbel zestien uit te gooien. Van Gerwen gaat daardoor als lijstaanvoerder naar de halve finales, waarmee hij 25.000 pond in de wacht sleept. 

Van Barneveld

Raymond van Barneveld speelde zijn laatste wedstrijd van de Premier League gelijk tegen Peter Wright. Het werd 6-6. Van Barneveld kon zich al niet meer plaatsen voor de 'Final Four' en speelde in de laatste speelronde dus alleen voor de eer.

De Hagenaar en Wright hielden elkaar het grootste gedeelte van de partij goed in evenwicht. Van Barneveld kwam echter met 6-4 achter te staan nadat Wright hem brak door 64 uit te gooien. 

De Nederlander pakte daarop weer de leg van Wright en knokte zich vervolgens knap naar een gelijkspel: 6-6. Eerder op donderdagavond was James Wade met 7-3 te sterk voor Robert Thornton. Beide spelers zijn uitgeschakeld.

Op donderdag 19 mei worden de halve finales en de finale van de Premier League Darts afgewerkt.

Tip de redactie