Wielrennen

Wellens bedankt ploeggenoot Ligthart na zege in bergrit

Tim Wellens was donderdag zijn ploeggenoot Pim Ligthart dankbaar nadat hij solo over de finish kwam in de zesde etappe van de Giro d'Italia. 

"Het was Pims idee om op dat moment in de race te ontsnappen. Daardoor konden we een belangrijk gat slaan met het peloton", aldus de 25-jarige renner van Lotto-Soudal na zijn finish op de Roccaraso.

Wellens behoorde tot een kopgroep van vijf die tot stand kwam toen hij samen met Ligthart en Laurent Didier naar de eerdere vluchters Alessandro Bisolti en Eugert Zhupa toe reed. Mede door het werk van Ligthart begonnen de koplopers met een ruime voorsprong aan slotklim en de Belg reed op de col van tweede categorie snel weg bij zijn medevluchters.

"Ik ben blij dat geen enkel team een achtervolging opzette. We kregen tot mijn eigen verbazing veel ruimte, maar soms heb je dat geluk nodig. Ik voelde me de sterkste renner van de etappe en ben er gewoon voor gegaan." 

Verwachtingen

Wellens was ook vooral blij dat hij zijn hooggespannen verwachtingen voor aanvang van de Ronde van Italië waar heeft kunnen maken.

"Ik heb geroepen dat ik voor een ritzege wilde gaan. Dat brengt druk met zich mee, maar ik ben blij dat het gelukt is. Deze zege voelt ongelooflijk goed en het smaakt naar meer."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie