Wielrennen

Dumoulin had tijdwinst in zesde Giro-etappe niet aan zien komen

Tom Dumoulin had niet verwacht dat hij donderdag in de zesde etappe van de Giro d'Italia de leiding in het klassement zou verstevigen. 

"Ik ben natuurlijk erg blij, maar dit had ik niet aan zien komen. Mijn benen voelden beter aan dan verwacht", zei de 25-jarige Limburger na afloop.

Dumoulin ging donderdag in het slot van de etappe zelf in de aanval en kwam als vierde over de finish. Eerder zag Vincenzo Nibali zijn poging stranden.

"Hij viel aan op een slecht moment", stelt Dumoulin. "Nibali ging hard op een vlak stuk, dat gaat je opbreken in zo'n koers. Toen hij werd ingerekend, zag ik een kans. Als ik een mooi moment zie om aan te vallen, dan moet ik het ook gewoon doen." 

De Belg Tim Wellens won de eerste bergetappe nadat hij solo over de finish kwam.

Roze trui

Dumoulin koestert in het klassement nu een voorsprong van 26 seconden op Jakob Fuglsang. Aangezien er de komende dagen geen bergritten op het programma staan, verwacht de renner van Giant-Alpecin geen moeilijkheden.

"Vrijdag is nog wel een lastige aankomst, maar normaal gesproken draag ik het roze nog wel een paar dagen."

Dumoulin, die van tevoren aangaf niet voor het klassement te gaan rijden en zich puur te richten op de tijdritten, denkt dat zijn team in staat is om het lang spannend te houden in het klassement.

"We hebben niet de sterkste ploeg, zo eerlijk moeten we zijn. Maar we moeten soms gewoon risico's nemen en hopelijk pakt dat goed uit."

Lees meer over:
Tip de redactie