Olympische Spelen

Frankrijk onderzoekt verdachte betaling Tokio 2020

Justitie in Frankrijk onderzoekt de verdachte betaling van het bidcomité dat de Olympische Spelen van 2020 naar Tokio haalde.

De Britse krant The Guardian berichtte woensdag dat een bedrag van 1,3 miljoen euro was overgemaakt naar een bank in Singapore.

Die rekening zou onder anderen aan Papa Massata Diack toebehoren, de zoon van de gevallen ex-voorzitter van de internationale atletiekfederatie IAAF Lamine Diack. Die ligt in Frankrijk al langer onder de juridische loep. Volgens de Franse justitie gaat het bovendien om een groter bedrag: 1,8 miljoen euro.

Vader en zoon Diack worden al langer beschuldigd van corruptie en worden ook verdacht van het verdoezelen van dopinggevallen in ruil voor geld.

Lamine Diack werd in januari in een onderzoek van antidopingagentschap WADA genoemd als de hoofdverantwoordelijke van de wanorde bij de mondiale atletiekfederatie IAAF.

Tokio versloeg Istanbul en Madrid tijdens het IOC-congres in Buenos Aires in 2013 in de strijd om de organisatie van de Zomerspelen in 2020.

Lees meer over:
Tip de redactie