NEW YORK - De honkballers van de New York Yankees zijn op weg naar de World Series. De ploeg was woensdagavond in de Champions Series van de American League ook in de tweede thuiswedstrijd te sterk voor Boston Red Sox: 3-1. De Yankees leiden in de best-of-seven met 2-0.

De Yankees en Red Sox vochten vorig jaar een verwoede strijd uit om een plaats in de World Series. De ploeg uit New York won destijds met 4-3. Nu is het maar de vraag of de formatie uit Boston er opnieuw een titanenstrijd van kan maken. Op de sterke werper Curt Schilling kan de ploeg waarschijnlijk geen beroep meer doen wegens een enkelblessure.

Jon Lieber

Grote man woensdag bij de Yankees was de startende werper Jon Lieber, die de aanval van de Red Sox in bedwang hield. Lieber incasseerde in iets meer dan zeven innings slechts drie honkslagen. St. Louis Cardinals startte de Champions Series van de National League met een zege (10-7) op Houston Astros. St. Louis stond na vier innings met 2-4 achter, maar draaide de wedstrijd in de twee volgende innings volledig om. In die twee slagbeurten tekende de ploeg voor acht punten.