MACEIO/SANTIAGO - Brazilië heeft de leidende positie in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiestrijd voor het wereldkampioenschap voetbal behouden. De wereldkampioen kwam echter woensdag voor eigen publiek niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Colombia. De toeschouwers kregen geen doelpunten te zien. Achtervolger Argentinië kwam in Santiago ook niet verder dan 0-0 tegen Chili.

Brazilië leidt de kwalificatiestrijd na tien duels met twintig punten. De Argentijnen hebben een punt minder. Nummer drie Paraguay speelde eveneens gelijk, 1-1 tegen Peru, en heeft een achterstand van vier punten op de koploper.

Brazilië

Brazilië, dat Ajacied Maxwell aan de kant hield, had moeite met de hardwerkende Colombianen. De bezoekers zagen in de tweede helft een treffer van verdediger Ypes onterecht afgekeurd. Vervolgens keurde de arbiter een glaszuivere goal van de Brazilianen af. Invaller Adriano raakte de onderkant van de lat. De bal verdween duidelijk over de doellijn, maar scheidsrechter Larrionda uit Uruguay zag er geen treffer in.