Voetbal

Leicester City gaat trainer Ranieri nieuw langdurig contract aanbieden

Leicester City gaat trainer Claudio Ranieri na het laatste competitieduel van komende zondag met Chelsea een nieuw langdurig contract aanbieden.

Onder leiding van de 64-jarige Italiaan, die nog een verbintenis heeft tot medio 2018, behaalde Leicester dit seizoen zeer verrassend de titel in de Premier League.

"We zullen met hem gaan praten na de competitie. Met nog een wedstrijd te spelen willen we het er nog niet over hebben", zegtAiyawatt Srivaddhanaprabha, de Thaise  vice-voorzitter van Leicester City, tegenover de BBC.

"Het zal dan gaan over een langdurig contract, niet slechts tot september. Ik vind het fijn als er mensen voor mij werken die het naar hun zin hebben en graag met een groep werken.

Tien punten

Ranieri werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van de ontslagen Nigel Pearson. Onder diens leiding ontsnapte de club vorig seizoen net aan degradatie uit de Premier League.

Dit seizoen verloor Leicester slechts drie duels en staat het met nog één wedstrijd te spelen tien punten voor op nummer twee Tottenham Hotspur.

Leicester speelt zaterdag om 16.00 uur uit tegen het Chelsea van trainer Guus Hiddink.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie