Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft de hoop op de vierde plaats in de Premier League nog niet opgegeven, ondanks de 3-2 nederlaag van dinsdagavond tegen West Ham United.

United kwam in de tweede helft door twee treffers van Anthony Martial op een 1-2 voorsprong, maar West Ham toonde veerkracht en scoorde in de laatste twintig minuten nog twee keer.

"We hebben het nu niet meer in eigen hand, maar het is nog wel mogelijk. We kunnen Manchester City nog achterhalen, want zij mogen zondag niet verliezen van Swansea City en dat is niet makkelijk", aldus Van Gaal tegenover Sky Sports.

Manchester United had de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League, overgenomen bij een overwinning op West Ham. Nu moet de ploeg in het laatste competitieduel zondag zelf winnen van Bournemouth en hopen op een nederlaag van City.

Bus

"Dit is voor ons een gemiste kans, daar moeten we nu mee omgaan. We gaven te veel standaardsituaties weg in de buurt van ons eigen strafschopgebied. Daar hadden we moeite mee", zei Van Gaal.

"We wisten van tevoren dat vrije trappen en corners het sterke punt zijn van West Ham, dat wijzen de statistieken namelijk uit. Toch gaven we daardoor twee doelpunten weg. We hadden de bal zelf beter vast moeten houden."

Voor de wedstrijd werd de spelersbus van Manchester United aangevallen door fans van West Ham. De wedstrijd begon daardoor drie kwartier later. Volgens de 64-jarige Nederlander had dat incident geen invloed op de wedstrijd.

"We weten dat zoiets kan gebeuren en daar moeten we als professionals maar mee omgaan. Twintig minuten voor tijd stonden we nog met 2-1 voor, dus ik denk niet dat het invloed heeft gehad."

Upton Park

West Ham United-trainer Slaven Bilic zei dat zijn ploeg onder grote druk stond om het laatste duel op Upton Park te winnen. "We bleven geloven in de overwinning en op karakter is dat uiteindelijk ook gelukt op deze historische avond.”

Volgens Van Gaal waren de emoties rond de afscheid van het 112 jaar oude stadion in Oost-Londen wel van invloed op het duel. "De fans waren vanaf de eerste minuut aan het zingen. Maar als Manchester United moet je daar mee om kunnen gaan."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League