FC Twente heeft een akkoord bereikt met de overige zeventien Eredivisieclubs over compensatie voor de oneerlijke concurrentie door de handelwijze van de oud-bestuurders van de club.

Over de inhoud van de regeling worden geen verdere mededelingen gedaan.

Ook aan de supporters van de andere clubs maakt FC Twente een gebaar: als de club haar proflicentie houdt dan krijgen de fans van de bezoekers in Enschede volgend seizoen gratis toegang.

"FC Twente heeft uit moreel oogpunt dit (financiële) gebaar willen maken. Wij hechten aan het herstel van de goede verhoudingen met onze collega-clubs", laat interim-directeur Onno Jacobs dinsdagavond weten.

"Wij hopen dat we hiermee een streep kunnen zetten onder een uiterst moeizame periode en dat wij vanaf nu weer gezamenlijk naar de toekomst kunnen kijken."

Onderling vertrouwen

Directeur Alex Tielbeke van de Eredivisie CV is blij dat het gelukt is een regeling te treffen "FC Twente zet daarmee een goede stap naar het herstel van het onderlinge vertrouwen."

De Eredivisieclubs hadden zich gezamenlijk beklaagd over sportief en financieel nadeel door het wanbeleid van het oude bestuur van FC Twente.