Roda JC heeft trainer Darije Kalezic per direct op non-actief gezet. De club verwijt de trainer dat hij zich laatdunkend heeft uitgelaten over technisch directeur Ton Caanen.

Kalezic (46) bracht zichzelf afgelopen zondag in de problemen door Caanen te beledigen.

"Hij is iemand aan wie je ziet dat hij te lang autoverkoper is geweest", aldus Kalezic na het met 2-3 verloren duel met Willem II.

De directie van Roda vindt dat Kalezic de grens van het betamelijke heeft overschreden. "Vanwege de onhoudbare situatie, die hierdoor is ontstaan, heeft Roda JC zich genoodzaakt gezien om Kalezic per direct op non-actief te stellen."

Kalezic, die vorig jaar juni werd aangesteld, had nog een contract tot medio 2017 in Kerkrade. Roda eindigde onder zijn leiding op de veertiende plaats in de Eredivisie.

Prima relatie

De Bosnische Zwitser zei zondag na het laatste duel van het seizoen wel een 'prima relatie' te hebben met Caanen. "Maar je kunt zien dat hij geen raakvlak heeft met betaald voetbal bij een eerste elftal in Nederland."

Sinds 2013 is Kalezic de vierde trainer die moet vertrekken bij Roda JC. Eerder werden Ruud Brood, Jon Dahl Tomasson en René Trost al vroegtijdig de laan uitgestuurd in Kerkrade.

Kalezic werkte eerder als trainer bij De Graafschap, Zulte Waregem, Stockport County en Jong PSV. Roda heeft nog niets bekendgemaakt over een mogelijke opvolger.